Eric Gordon er Houston Rockets 'næste store beslutning

02/08/2019 0
Houston Rockets introducerede Russell Westbrook til medierne i sidste uge og indførte det sidste stykke af deres kerne. Holdet vil nu have Westbrook, James Harden og Clint Capela under kontrakt i mindst de næste tre sæsoner, og måske mere, afhængigt af spillerindstillinger.
 
Men som jeg har skrevet i det forløbne år, vil den næste store beslutning for holdet dreje sig om den frie agenturstatus for vagt Eric Gordon.
 
Houston Rockets introducerede Russell Westbrook til medierne i sidste uge og indførte det sidste stykke af deres kerne. Holdet vil nu have Westbrook, James Harden og Clint Capela under kontrakt i mindst de næste tre sæsoner, og måske mere, afhængigt af spillerindstillinger.
 
Men som jeg har skrevet i det forløbne år, vil den næste store beslutning for holdet dreje sig om den frie agenturstatus for vagt Eric Gordon.
 
I henhold til reglerne, fordi Gordons kontrakt er på fire sæsoner, blev han berettiget til en forlængelse efter det andet jubilæum for den dag, hans oprindelige kontrakt blev underskrevet. Det maksimale antal sæsoner, som en veteranforlængelse kan spænde over, er fem, inklusive de sæsoner, der er tilbage på den aktuelle kontrakt. Således kunne raketterne kun tackle tre ekstra sæsoner til Gordons aftale i en forlængelse. Lønnen i det første år af forlængelsen er begrænset til 120% af den tidligere løn, med stigninger i de efterfølgende år begrænset til 8% af lønnen i det første år af forlængelsen. Derfor kunne raketterne tilbyde Gordon en aftale, der betalte ham $ 16,87 millioner i 2020-2021, 18,22 millioner $ i 2021-2022 og 19,57 millioner $ i 2022-2023. En sådan forlængelse ville spænde over Gordons alder 31 gennem 33 sæsoner.
 
https://www.forbes.com/sites/rahathuq/2018/09/17/should-the-rockets-extend-eric-gordon/#57187c9e388f
Hvis Gordon rammer det åbne marked næste sommer som en ubegrænset gratis agent, ville det være et risikabelt forslag for Rockets, i betragtning af hvor svag den frie agentklasse forventes at være. De kunne finde sig i en budkrig på et sådant marked og skulle betale mere, end de ville have haft, hvis de havde været i stand til at nå til enighed om en forlængelse i løbet af sæsonen.
 
30-åringen havde den næststørste skydesæson i sin karriere sidste år, idet han skyder .409 fra gulvet og 36% på 3'erne. Han gennemsnit 16,2 point pr. Kamp og dukkede op i 68 kampe. På trods af at han har et ry som en af ​​ligaens mest dødbringende markører, har Gordon skudt kun 36% fra trepunktslinjen i hver af de sidste to sæsoner. Han har ikke skudt højere end 37%, mens han var med Rockets.
 
Efter All-Star-pausen denne sæson skød Gordon imidlertid 45% fra banen og 43% på 3'erne. I fjorten spil i marts skød Gordon 47% fra banen og 45% på 3'erne. I fem spil i april skød han 47% fra banen og 46% på 3'erne. Yderligere, mod Utah Jazz i den første runde, i fem kampe, skød Gordon en brændende 49% på 3'erne.
 
Gordon havde en op og ned serie mod Golden State, der i det væsentlige tjente som holdets anden mulighed, med Paul kæmper. Han scorede 27 point i spil 1 og 30 i spil 3, men kun ni point ved 4/10 skud i det afgørende spil 6.
 
Gordon bliver 31 næste sæson, ligesom Westbrook. Hvis raketerne forlænger ham i yderligere tre sæsoner, ville han ride ud resten af ​​Harden-Westbrook-Capela-æraen; de ville holde på plads en spiller, der har været en vigtig tandhjul i deres hold i de sidste par år. Gordon ville være 34 år i det sidste år af en sådan tre-årig aftale.
 
Skader var den største bekymring, da Gordon først blev underskrevet af Houston, og hvad der oprindeligt afsporede sin karriere. Men han optrådte i 75, 69 og 68 kampe i sine tre sæsoner med teamet.
 
Gordon passer Houstons system perfekt til hans evne til at få øje på dybt ud over buen, lægge bolden på gulvet og skabe og forsvare større spillere i stolpen. Sidstnævnte kan ikke understreges nok. Rockets 'skiftende forsvar kan ikke fungere, hvis deres vagter ikke kan holde deres egne inde.
 
Gordons tilstedeværelse virker endnu vigtigere med Westbrooks tilføjelse på grund af hans evne til at skyde billige Houston Rockets nba trøjer. Nøglen til Westbrook omgiver ham med skydespil, noget Thunder ikke var i stand til konsekvent at gøre. Afstanden, som skyde-truslerne giver, er, hvad der giver Westbrook klare stier til kanten.