Et nærmere kig på den nyeste raket David Nwaba

26/06/2020 0
Tisdag kväll signerade Houston Rockets fyraåriga spelaren David Nwaba till ett tvåårskontrakt.
 
Under sin tid i NBA har den omstrukturerade swingmanen från California Polytechnic State University varit i ett annat lag var och en av sina fyra säsonger och landat på Los Angeles Lakers Houston Rockets basketball trøjer, Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers och Brooklyn Nets. Innan han kom till raketerna fick Nwaba ett säsongsslutande Achilles-tår i december, vilket ledde till hans efterföljande avstående från Nets den 3 januari.
 
Medan Nwaba är berättigad att spela resten av säsongen när NBA (påstås) återvänder, kommer han inte att vara aktiv på grund av vård av hans nämnda skada. Med att Houston behöver göra plats på sin lista för det nya tillägget, har de skjupt ner på småbollspårplanet och klippt ut sitt enda livskraftiga centeralternativ i Isaiah Hartenstein - ledsen skal från Tyson Chandler.
 
Nu kanske du frågar mig: hur kan du eventuellt skriva positivt om en spelare som för närvarande är inaktiv, återhämtar sig från en mycket allvarlig skada och effektivt tar bort en lista plats från en Rockets fan-favorit? Och jag skulle säga, "för jag måste."
 
Trots sin svensk status och en ganska allvarlig skada finns det mycket uppåtriktat på denna signering.
 
För det första är Nwaba fortfarande ung och fyller 28 år nästa januari. Det är också hans första skada av den sortens och den enda största anmälda skadan i hans college och prokarriär. Med tanke på hans atletik och konstant god hälsa finns det en stor chans att han kommer att studsa tillbaka och vara så bra som han någonsin var.
 
När det gäller hans färdigheter på banan är Nwaba bäst känd för sin atletiska förmåga - roligt faktum: hans listade smeknamn på Basketball Reference är Mr. Dunk och DemolitionMan - förmåga att avsluta vid fälgen, hustle och vara en stor försvarare. Nwaba kontrollerar alla rutorna för vad Houston letar efter i en perimeterförsvarare på 6 fot, 5 tum med en listad 7-fot vingspänn.
 
För sin karriär, Nwaba i genomsnitt 6,9 poäng ett spel på bara 20,5 minuters spel. Han är en karriär 49,2% shooter från golvet och 34,4% shooter från djupet. Förra säsongen (den här säsongen) kan ha varit låg karriär för honom på minuter (13,4 MPG) och poäng (5,2 PPG), men det var hans mest effektiva säsong hittills, främst på grund av hans fantastiska skottval. Han hade också en karriär med höga block, i genomsnitt 0,6 blockerar ett spel på mycket begränsad tid - för perspektiv, Dwyane Wade, den hela tiden block-by-guard-ledaren, var i genomsnitt 0,8 i en karriär 33,9 MPG.
 
Eftersom detta är en Rockets-signering, finns det många frågor kring hans förmåga att sträcka golvet. Nwaba kan vara en trepunktsskytt med 34% karriär, men han har i genomsnitt bara ett spel för sin karriär. På uppsidan sköt han förra året ett spel och slog ner dem till en takt på 42,9%. Med det sagt, har Houston en tendens att förvandla fasta trepunktsskyttar till skyltar med grönt ljus som de ger dem från djupet - se Gerald Green och Ben McLemore. Om Nwaba kan skjuta 4-6 trekanter ett spel och landa någonstans mellan 42,9% och 34%, gör han exakt vad Houston betalar honom för.
 
Om du vill se en mer realistisk framställning av vad Nwaba kan göra på banan, är detta ett stort supersnitt av honom som spelade mot Pelicans i december, spelet före matchen där han led sin skada....