Mark Cuban foreslår play-in turnering til de sidste 2 frø til NB

29/05/2020 0
Dallas Mavericks ejer Mark Cuban har foreslået en plan til NBA-ligakontoret, der ville omfatte alle 30 NBA-hold, der spiller fem til syv kampe i sæsonen i sæsonen før en play-in-turnering for at bestemme de to sidste playoff-frø, sagde han til ESPN tirsdag.
 
Cuban betragter det som et must for alle 30 hold at deltage i genoptagelsen af ​​NBA-sæsonen, som foreløbigt er planlagt at finde sted i Walt Disney World i Orlando, Florida, på grund af den økonomiske virkning af opfyldelsen af ​​lokale tv-kontrakter.
 
I Cubans forslag ville de 10 bedste hold fra hver konference kvalificere sig til efterårsæsonen og blive sendt tilbage baseret på rekord. Der ville være to play-in matchups - enten enkelt spil eller en best-of-three serie - pitting frø 17 mod 20 og 18 mod 19. Vinderne ville gå videre til at spille 15. og 16. frø til de sidste pladser i playoff beslaget.
 
Derefter fortsætter slutspillet med bedst af syv serier.
 
Et punkt, cubansk understreger, er, at alle undtagen to hold - undtagelserne er Minnesota Timberwolves og Golden State Warriors - ville have en matematisk mulighed for at kvalificere sig til efterårsperioden under hans forslag. Cleveland Cavaliers og Atlanta Hawks, holdene i bunden af ​​den østlige konference stilling, er fire kampe bag 10. pladsen Charlotte Hornets.
 
"Det er fair. Det er underholdende," fortalte cubanske til ESPN.
 
Cubans Mavericks ville have mest at tabe i et play-in-scenarie under tidligere diskuterede vilkår, som vil omfatte holdene, der er syvende til tiende i konferencens placering.
 
Mavs er syvende i den vestlige konference placering med en 40-27 rekord, syv kampe foran 8. pladsen Memphis Grizzlies.
 
Cubansk erkender, at det ville være udfordrende at planlægge alle de spil, der kræves for at få sit forslag til at fungere. Han mener dog, at det er planen, der bedst vil tackle ligaens økonomiske problemer og ønske om konkurrenceevne, ligesom han ville give playoff-hold mulighed for at løbe op efter sæsonen og forhåbentlig begrænse skader efter en lang permittering.
 
Cubans bekymring over den rapporterede idé i verdensmesterskabet i gruppetrin, bortset fra ikke at inkludere alle 30 hold, er at den "smider værdien af ​​hele sæsonen."